Varning

Artiklarna utdrag på denna webbplats rapport om tillståndet i branschen som ses av mainstream media, och återspeglar inte nödvändigtvis yttrandet officerare ILWU Coast Longshore Division.

ILWU pressmeddelande: Port arbetsgivare avbryter samtal och overksamma fartyg

Unionen uppmanar arbetsgivare att arbeta fartyg, levererar last & återuppta samtalen

SAN FRANCISCO, CA (11 februari 2011) - Idag, Stilla havs Association (PMA), ett konsortium av internationella företag, informerade International Longshore and Warehouse Union (ILWU) att fartyg inte ska arbetat på West Coast Portar fyra av kommande fem dagar.

Denna åtgärd är andra gången på mindre än en vecka att arbetsgivare har gått på tomgång fartyg.

Samma grupp av främst utlandsägda företag avbokning också ett förhandlingsmöte planeras idag för 01:00 med ILWU: s förhandlingskommitté. Arbetsgivarna har inte gjort sig tillgängliga att förhandla sedan fredagen i förra veckan.

"Det här är ett försök av arbetsgivarna att sätta ekonomisk press på våra medlemmar och för att få hävstång i kontrakt samtal", sade ILWU president Robert McEllrath. "Unionen står vid redo att förhandla, eftersom vi har varit under de senaste dagarna."

Samtidigt som PMA tillkännagav denna åtgärd och avbröt dagens förhandlingar, PMA: s PR-firma utfärdade ett pressmeddelande som grovt mischaracterizes ILWU nuvarande förhandlingsläge.

"Det verkar för oss att arbetsgivarna försöker sabotera förhandlingarna", sade McEllrath. "De är inte bara skadar arbetstagare, familjer och samhällen", sade han, "vad våra arbetsgivare gör är dåligt för branschen och den amerikanska ekonomin."

Fakta:

  • Den upphör fartygsverksamheten initierades av arbetsgivare, och är inte en strejk av arbetare.
  • Longshore arbetare tjänar utmärkta förmåner och goda timlön på mellan $ 26- $ 41 per timme. De flesta är oförmögna att arbeta en full 2000 timmar i en normal arbetsåret. Den typiska lön för en erfaren longshore arbetare är $ 83.000. Longshore arbete är extremt farligt, med dödsoffer överstiger de av polis och brandmän.

# # #

Del

Hitta andra nyheter om detta ämne genom att klicka på taggarna och kategori nyckelord ovan.