Varning

Artiklarna utdrag på denna webbplats rapport om tillståndet i branschen som ses av mainstream media, och återspeglar inte nödvändigtvis yttrandet officerare ILWU Coast Longshore Division.

Rail bil brist Blunts Puget Sound hamnar "comeback bud

Från Bloomberg:

BNSF rail cars Bakken oil


I USA har avlastare av spannmål, kol och andra råvaror berättade regulatorer av dålig service från BNSF, som ägs av Warren Buffett Berkshire Hathaway Inc. Den amerikanska Surface Transporta styrelsen i juni beordrade järnvägar att rapportera planer för att lösa eftersläpningar.

Seattle och Tacoma håller stymied i deras push att återta marknadsandelar från Kanada som motorvagnar avsedda för hamnarna sitta sysslolös på spår över hela USA Pacific Northwest.

Även som hamnarna, på Washingtons Puget Sound, gick med på att konsolidera vissa operationer efter ett sekel av konkurrensen, 40- faldig tillväxt i transporter av råolja från Bakken oljefälten är ansträngande regionens viktigaste järnvägsbolaget, BNSF Railway Co, vilket orsakar förseningar som har hjälpt skift trafik till hamnar mindre belastade i Kanada. I september, staplade så många som 150 grain bilar i närliggande bangårdar, säger Dale Frazier, chef för Seattle Bulk Shipping Inc.

De sylt, en del av rikstäckande flaskhalsar som har lett till klagomål från bönder och granskning från federala regulatorer, komplicerar hamnarnas arbetet med att vända förluster i marknadsandelar till kanadensiska hamnar som har utvecklat mer modern infrastruktur för transporter på järnväg.

Mer på Bloomberg

Del

Hitta andra nyheter om detta ämne genom att klicka på taggarna och kategori nyckelord ovan.