Mohim

Artikujt Excerpted në këtë faqe Raporto për gjendjen e industrisë siç shihet nga mediat kryesore, dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht opinionin e zyrtarëve të Longshore Divizionit të ILWU bregdetare.

Lirimin e lajmeve ILWU: punëdhënësit Port anuloj bisedimet dhe enët boshe

Bashkimi bën thirrje punëdhënësve që të punojnë anijeve, të ofruar mallra dhe rifillojnë bisedimet

San Francisco, CA (11 shkurt 2011) - Sot, Shoqata Pacific Maritime (PMA), një konsorcium i korporatave ndërkombëtare, informoi Longshore dhe depo Bashkimi Ndërkombëtar (ILWU) se anijet nuk do të punohet në portet bregdetare perëndimore, katërmijë e pesë ditëve të ardhshme.

Ky veprim shënon herën e dytë në më pak se një javë që punëdhënësit kanë idled anijeve.

I njëjti grup i kompanive kryesisht me pronësi të huaj gjithashtu anuluar një seancë negociuese planifikuar sot për 1:00 me Komitetin Negociator i ILWU-së. Punëdhënësit nuk e kanë bërë veten në dispozicion për të negociuar që nga e premtja e javës së kaluar.

"Kjo është një përpjekje nga ana e punëdhënësit për të vënë presion ekonomik mbi anëtarët tanë dhe për të fituar levave në bisedimet e kontratës," tha presidenti ILWU Robert McEllrath. "Bashkimi është në këmbë nga të gatshëm për të negociuar, si ne kemi qenë për disa ditëve të fundit."

Në të njëjtën kohë që PMA shpallur këtë veprim dhe anuluar negociatat e sotme, firma marrëdhëniet publike PMA-së lëshoi ​​një deklaratë për shtyp se rëndë mischaracterizes pozicionin aktual të ILWU së bisedimeve.

"Kjo na duket se punëdhënësit janë duke u përpjekur për të sabotuar negociatat," tha McEllrath. "Ata nuk janë vetëm dëmton punëtorët, familjet dhe komunitetet," tha ai, "ajo që punëdhënësit tanë janë duke bërë është e keqe për industrinë dhe ekonominë amerikane."

Fakte:

  • Ndërprerjen e operacioneve të anijes u iniciua nga punëdhënësit, dhe nuk është një grevë nga punëtorët.
  • Punëtorët longshore fitojnë përfitime të shkëlqyera dhe paga të mira orë duke filluar nga $ 26- $ 41 në orë. Shumica nuk janë në gjendje për të punuar një të plotë 2000 orë në një vit normal të punës. Paga tipike për një punëtor me përvojë Longshore është $ 83,000. Puna Longshore është jashtëzakonisht e rrezikshme, me norma e fatalitetit tejkalon ato të policisë dhe zjarrfikësve.

# # #

Pjesë

Gjej lajme të tjera mbi këtë temë duke klikuar mbi kategori fjalët kyçe tags dhe më lart.