Disclaimer

Artikujt Excerpted në këtë faqe Raporto për gjendjen e industrisë si shihet nga mediat kryesore, dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht mendimin e zyrtarëve të Longshore Divizionit të ILWU bregdetare.

AP: SHBA dërgoi rinjtë Venezuelës në Kubë për të "provokuar trazira"

Një program i mbikëqyrur nga Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) ka dërguar pothuajse një duzinë të rinjtë në Kubë nga Kosta Rika, Venezuela, dhe Peru, me
Qëllimi i opozitës zgjim kundër qeverisë kubane, një hetim Associated Press (AP) të shpallur më parë këtë javë.

USAID nisi programin menjëherë pas inaugurimit të presidentit amerikan Barak Obama në vitin 2008, kur presidenti foli publikisht për një "fillim të ri" në marrëdhëniet SHBA-kubane. Ajo është e bazuar në Kosta Rika, dhe të vazhdojë deri Creative Associates International, një kompani amerikane angazhuar nga USAID-i që ishte i lidhur kohët e fundit për krijimin e një "Kuban Twitter", një rrjet që synon lidhjen kubanë për të promovuar "demokracinë".

AP raportoni detajuar se si të rinjtë e kontraktuar - disa prej të cilëve janë paguar 5,41 $ në orë për përpjekjet e tyre - shpesh të shtirur si turistë, duke vizituar universitete dhe përpjekur për të organizuar rininë kubane për aktivizmin politik.

Në rastin më të shquar, në një universitet në Santa Clara, një seminar mbi parandalimin e HIV dhënë një "justifikim të përsosur" për të rekrutuar aktivistë.

Më shumë në Analiza Venezuela

Share

Gjej lajme të tjera mbi këtë temë duke klikuar në kategori fjalë kyçe tags dhe më lart.