Ansvarsfraskrivelse

Artiklene hentet på dette nettstedet rapport om tilstanden i bransjen sett fra mainstream media, og reflekterer ikke nødvendigvis den oppfatning av offiserene i ILWU Coast Longshore divisjon.

Flyfoto av havner vise hva PMA ikke ønsker publikum å se

Følgende bilder viser, som ILWU International president Bob McEllrath sa i en fersk pressemelding , at det er dekar av asfalt venter på containerne som sitter på dusinvis av skip venter på å bli losset på Ports of Los Angeles og Long Beach, og tilstrekkelig plass for tusenvis av containere på havna.

PMA har fortalt media at portene er for full til å motta lasten, men bildene forteller en annen historie. Og selv om havna er klare, transport kjeden (intermodal klem fra eksport energi tog og chassis mangel) forblir overbelastet på grunn av faktorer utenfor omfanget av ILWU.

Bilder tatt lørdag 6 februar, 2015, i LB 94 og LBCT, av et team av longshore arbeidere: Pilot Rollo Hartstrom fra Local 13, og fotograf Bill Kirk fra Local 94.

I midten av januar, PMA hevdet at det var en mangel på dock plass for containere, og det eliminert nattskift på mange porter.

"PMA forlater skip på havet og påsto at det ikke er plass på havna, men det er dekar av asfalt bare venter på at containere på disse skipene, og hundrevis av longshore arbeidere klare til å lesse av dem," sier McEllrath. "Arbeidsgiverne er bevisst forverring av eksisterende lunger krise å få overtaket ved forhandlingsbordet."

Forbundets bilder av marine terminaler i Sør-California som viser store områder av plass som lett ville passe tusenvis av containere.

PMA er en arbeidsgiverforening hvis største medlemmer inkluderer Danmark-baserte Maersk Line, Taiwan-baserte Evergreen Marine, koreansk-baserte Hanjin Shipping, Filippinene-baserte ICTSI, Japan-baserte NYK Line, Hong Kong-baserte OOCL, Kina-baserte COSCO, og andre arbeidsgivere basert i Frankrike, Norge og over hele verden.

The International Longshore og Warehouse Union er basert i San Francisco, California., Og er i forhandlinger en kontrakt som har dekket longshore arbeidere på 30 West Coast havner i California, Oregon og Washington siden 1934.

Del

Finn andre nyheter om dette emnet ved å klikke på kodene og kategori stikkord ovenfor.