Ontkenning

De artikelen excerpted op deze site rapport over de toestand van de industrie zoals gezien door de mainstream media, en niet noodzakelijkerwijs de mening van de officieren van de ILWU Coast Longshore Division.

ILWU persbericht: Port werkgevers annuleren gesprekken en inactieve schepen

Unie roept werkgevers op schepen, werken leveren cargo & hervatten gesprekken

SAN FRANCISCO, CA (11 februari 2011) - Vandaag, de Pacific Maritime Association (PMA), een consortium van internationale bedrijven, de hoogte van de International Longshore en Warehouse Union (ILWU) dat schepen niet zal worden gewerkt aan de westkust Ports vier van de komende vijf dagen.

Deze actie is de tweede keer in minder dan een week dat werkgevers schepen hebben geluierd.

Dezelfde groep van overwegend in buitenlandse handen bedrijven ook geannuleerd een onderhandelingsronde gepland vandaag voor 01:00 met onderhandelingscomité van de ILWU's. De werkgevers hebben niet zich beschikbaar te onderhandelen sinds vrijdag vorige week gemaakt.

"Dit is een inspanning van de werkgevers om economische druk op onze leden zetten en leverage in contract besprekingen te krijgen," zei ILWU president Robert McEllrath. "De Unie staat klaar klaar om te onderhandelen, zoals we de afgelopen paar dagen zijn geweest."

Op hetzelfde moment dat de PMA kondigde deze actie en geannuleerde onderhandelingen van vandaag, PMA's pr-bureau een persbericht dat schromelijk mischaracterizes huidige onderhandelingspositie van de ILWU's.

"Het lijkt ons dat de werkgevers proberen om de onderhandelingen te saboteren," zei McEllrath. "Ze zijn niet alleen kwetsen werknemers, families en gemeenschappen," zei hij, "wat onze werkgevers aan het doen zijn slecht voor de industrie en de economie van de VS is."

Feiten:

  • De beëindiging van de werking schip werd geïnitieerd door de werkgevers, en is NIET een staking van werknemers.
  • Longshore arbeiders verdienen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en goede uurlonen variërend van $ 26- $ 41 per uur. De meeste hebben geen volledige 2.000 uur werken in een normale werk jaar. De typische betalen voor een ervaren longshore werknemer is $ 83.000. Longshore werk is zeer gevaarlijk, met dodelijke afloop snelheden groter dan die van de politie en brandweer.

# # #

Aandeel

Zoek naar andere nieuws over dit onderwerp door te klikken op de tags en categorie sleutelwoorden hierboven.