Општи услови

На статиите изваден на овој извештај сајт на состојбата на индустријата како што се гледа од страна на мејнстрим медиумите, и не ги одразуваат мислењето на припадниците на ILWU Коска Longshore дивизија.

Последни пораки

Увозот од САД сад бран како Западниот брег заостанати поплочува

Од весник на трговија:

Контејнери увозот преку големите американски порта портали достигнаа рекордни нивоа во март, како пристаништа Западниот брег disgorged пратки кои го поддржаа во текот недели на метеж, според последниот извештај на Глобал Порт Tracker.

Бројот е зголемен 44,9 проценти од февруари, кога пристаништа Западниот брег беа парализирани со намалена продуктивност за време на работна сила за управување расправаат околу договорот нов longshore на работниците, и до 33,1 отсто од март 2014 година.

Повеќе во ЗОК

Сподели

Најди ги другите вести на оваа тема со кликнување на етикетите и категорија клучни зборови погоре.