Општи услови

На статиите изваден на овој сајт извештај за состојбата на индустријата како што се гледа од страна на мејнстрим медиумите и не ги одразуваат мислењето на припадниците на ILWU Коска Longshore дивизија.

Последни пораки

Сенаторот Isadore сала: PMA покажа подготвеност да се жртвува економско заздравување

Сенаторот Isadore сала, III (Д - Јужна Bay) го објави следнава изјава во врска со (PMA) одлука на Пацификот Поморски асоцијација да го затворат сад утовар и растовар на Западниот брег пристаништа овој викенд:

Isadore Hall III

Isadore Сала III

"Јас сум крајно загрижени и разочарани во Пацификот Поморски асоцијација (PMA) најдоцна несовесно и неодговорно одлука да го суспендира активност на пристаништата долж западниот брег на овој викенд.

Пристаништа Калифорнија вози економијата на земјата и на нашиот народ. На пристаништето во Лос Анџелес, кој е во мојата област и соседните пристаништето на Лонг Бич се најпрометните пристаништа во САД. Стоките кои се увезуваат и извезуваат надвор од овие две пристаништа само храна, облека и снабдување со стоки од витално значење за луѓето од целиот нашата земја и во целиот свет.

Најновите дејствија од страна на PMA покаже бесрамна непочитување на работниците кои го изградивме нашиот Калифорнија порта систем за мали, средни и големи бизниси во земјата, кои се потпираат на стабилен и сигурен стока движење и за економската сигурност дека овие пристаништа им обезбеди на нашата нација.

Наместо да работат конструктивно со ILWU, Локална 13 кон фер и одговорно договор за работа, на PMA избрал да неправедно казнување на работниците и покажа подготвеност да се жртвува голема економско закрепнување во тек за сопствената економска корист.

На PMA влезе во многу опасни и непотребни игра. Економска сигурност во Калифорнија и на САД не е игра - тоа е од централно значење за нашата национална безбедност и на економската благосостојба на народите и континенти низ светот. Барам дека PMA ја преиспита својата одлука да го суспендира порта активност за овој викенд, да се отвори во нашите пристаништа, повторно влезе во добра вера преговори со ILWU, Локална 13 и престане да биде пречка за економско закрепнување во Калифорнија. "

Isadore сала, III, претставува 35. Сенатот округ во Калифорнија, која вклучува заедниците на Карсон, Комптон, Gardena, Харбор портал, Хоторн, Inglewood, Lawndale, Ленокс, LYNWOOD, Северна Лонг Бич, Ранчо Домингез, Rancho Palos Verdes, Сан Педро, Јужна Лос Анџелес, Torrance, вати / WILLOWBROOK и Вилмингтон.

Сподели

Најди другите вести на оваа тема со кликнување на тагови и клучни зборови категорија погоре.