Општи услови

На статиите изваден на овој извештај сајт на состојбата на индустријата како што се гледа од страна на мејнстрим медиумите, и не ги одразуваат мислењето на припадниците на ILWU Коска Longshore дивизија.

Последни пораки

Порт на Такома сад сообраќај скокови март

За прв пат од ноември, месечни обемот на сообраќај контејнер на пристаништето на Такома надминаа оние во истиот месец од претходната година во март, објави порта.

Сад броеви подобри за 8,5 отсто минатиот месец во текот на март 2013 година пристаниште ракува 185.415 сад единици минатиот месец, според порта статистичари.

Дека зголемувањето не е сосема доволно да им помогнам на сад сообраќајот на пристаништето во позитивна територија за 2014 година за годината што во текот на првиот квартал сад сообраќај има заостанување од 0,3 проценти.

Извор: Вести трибјун

Сподели

Најди ги другите вести на оваа тема со кликнување на етикетите и категорија клучни зборови погоре.