Општи услови

На статиите изваден на овој сајт извештај за состојбата на индустријата како што се гледа од страна на мејнстрим медиумите, и не ги одразуваат мислењето на припадниците на ILWU крајбрежје Longshore дивизија.

Последни пораки

Ворен за партнерство Транс-Пацифик: Ако луѓето знаеја што се случува, тие ќе престанат да го

U.S. Sen. Elizabeth Warren, D-MA

"Јас сум длабоко загрижен за транспарентност рекорд од Законот за трговски претставник на САД и со еден тековен трговски договор, а особено -. Транс-Пацифик партнерство" - Американскиот сенатор Елизабет Ворен, Д-р

Сенаторот Елизабет Ворен (Д-р) во средата изрази своето противење на врвот на претседателот Барак Обама меѓународната трговија кандидат затоа што на тајниот договор за слободна трговија.

Транс-Пацифик партнерство (ТЕ) ги завршија преговорите зад затворени врати со години од страна трговски претставници од Австралија, Брунеи, Чиле, Канада, Малезија, Мексико, Нов Зеланд, Перу, Сингапур, САД и Виетнам. Иако договорот за слободна трговија би можеле да имаат широк опсег последици врз работниците и потрошувачите, јавноста знае само неколку детали од договорот благодарение на протекоа документите.

"Слушнав аргументот дека транспарентноста ќе ја поткопа политика за трговски претставник да ја заврши трговски договор, бидејќи јавноста опозицијата ќе бидат значителни", објасни Ворен. "Со други зборови, ако луѓето знаеле што се случува, тие ќе го спречи тоа. Овој аргумент е точно наназад. Ако транспарентност ќе доведе до широко распространета јавни противење на трговски договор, тогаш тоа трговски договор не треба да биде политиката на САД ".

Повеќе на Суровини Приказна

Сподели

Најди другите вести на оваа тема со кликнување на тагови и категорија клучни зборови погоре.