Општи услови

На статиите изваден на овој сајт извештај за состојбата на индустријата како што се гледа од страна на мејнстрим медиумите и не ги одразуваат мислењето на припадниците на ILWU Коска Longshore дивизија.

Последни пораки

ILWU апелира парична казна над протести септември

 On Sept. 30, Leighton imposed the $250,000 fine, which was about $42,000 less than EGT and the NLRB had requested. Above, Local 21 members stand outside the Cowlitz County Hall of Justice on Sept. 26 offering peaceful surrender on any warrants for the demonstration on Sept. 7. Photo by Dawn Des Brisay

На 30 септември, Лејтон наметна 250.000 $ парична казна, која беше околу $ 42.000 помалку од ЕГТ и NLRB побарал. Горе, Локалните 21 членови стојат надвор од Cowlitz округот сала за правда нуди мирно предавање на било налози за демонстрација на 7. септември Фото Зора Des Brisay

Во поднесување минатиот понеделник, адвокати тврдеа дека Меѓународниот Longshore и Магацински Унијата не треба да се одржи во презир за двата инцидента што се одржа во ЕГТ жито терминал на пристаништето на Longview Септември 7 и 8.

Американскиот окружен судија Роналд Б. Лејтон нареди во средата изјави дека Унијата може да се одржи надвор плаќање на глобата, во очекување на жалба. Унијата треба да објавувате $ 250,000 врска рок од две недели, рече Лејтон.

САД Деветтата округ Апелациониот суд во Сан Франциско ќе се слушне жалбата. А датум не е одреден.

На 30 септември, Лејтон наметна 250.000 $ парична казна, која беше околу $ 42.000 помалку од ЕГТ и NLRB побарал. Со парична казна покрива штетите на ЕГТ терминал и прекувремено трошоци за локалниот закон enforcment.

Од Дневни Вести

Сподели

Најди другите вести на оваа тема со кликнување на тагови и клучни зборови категорија погоре.