Општи услови

Членовите изваден на овој сајт извештај за состојбата на индустријата како што се гледа од страна на мејнстрим медиумите, и не ги одразуваат мислењето на припадниците на ILWU крајбрежје Longshore дивизија.

Последни пораки

Панамски канал експанзија гледа зголемување на обемот на 3 големи американски пристаништа

Panama Canal

Панамскиот Канал Официјални лица велат дека трета лента во каналот ќе донесе доволно сообраќај за да на источниот брег да се зголеми 3 портови, а не 13, кои се тркаат да се инвестира во инфраструктурата.

Панамскиот Канал, друштвото за проширување $ 5,25 милијарди, очекува три поголеми американски пристаништа ќе се справи со напливот на трговија како воден прави простор за поголеми бродови, вели Алберто Aleman, главен извршен директор на каналот е.

Две подлабоко, поширок портови, заедно брег на САД Источна и еден во брегот на Персискиот залив треба да биде доволно да се справи со растот во сообраќајот, наместо на околу 13 порта проширувања сега е во тек, рече Aleman во едно интервју во Панама Сити.

"Источниот брег има многу пристаништа, и големиот сад бродови не се случува да се запре на секоја порта", рече Aleman.

Од Манила Билтен

Сподели

Најди другите вести на оваа тема со кликнување на тагови и категории клучните зборови погоре.