Disclaimer

Artiklerne uddrag på dette websted rapport om status for branchen som set af mainstream medier, og afspejler ikke nødvendigvis udtalelse fra politiet i den ILWU Coast Longshore Division.

Luftfotos af havne viser, hvad PMA ikke ønsker offentligheden at se

Følgende fotografier viser, da ILWU International præsident Bob McEllrath sagde i en nylig pressemeddelelse , at der er acres af asfalt venter på beholderne, der sidder på snesevis af skibe, der venter på at blive losset i havnene i Los Angeles og Long Beach, og tilstrækkelig plads til tusindvis af containere på havnen.

PMA har fortalt medierne, at havnene er for fuld til at modtage gods, men billederne fortæller en anden historie. Og selv dokker er klare, transport kæde (intermodal squeeze fra eksport energi tog og chassis mangel) forbliver overbelastet på grund af faktorer uden for anvendelsesområdet for ILWU.

Fotos taget lørdag februar 6, 2015, på LB 94 og LBCT, af et team af longshore arbejdere: Pilot Rollo Hartstrom fra Local 13, og fotograf Bill Kirk fra Local 94.

I midten af ​​januar, PMA hævdede, at der var en mangel på dock plads til containere, og det fjernet nattevagter på mange havne.

"PMA forlader skibe på havet og hævder der er ingen plads på havnen, men der er acres af asfalt bare venter på containere på disse skibe, og hundredvis af longshore arbejdere klar til at losse dem," sagde McEllrath. "Arbejdsgiverne bevidst forværring krisen eksisterende overbelastning at få overtaget ved forhandlingsbordet."

Unionens fotos af marine terminaler i det sydlige Californien, der viser store dele af rummet, der ville nemt passe tusindvis af containere.

PMA er en arbejdsgiver forening, hvis største medlemmer omfatter Danmark-baserede Maersk Line, Taiwan-baserede Evergreen Marine, koreansk-baserede Hanjin Shipping, Filippinerne-baserede ICTSI, Japan-baserede NYK Line, Hong Kong-baserede OOCL, Kina-baserede Cosco, og andre arbejdsgivere med hjemsted i Frankrig, Norge og på verdensplan.

Den internationale Longshore og Warehouse Union bygger i San Francisco, Californien., Og er ved at forhandle en kontrakt, der har dækket longshore arbejdstagere på 30 West Coast havne i Californien, Oregon og Washington siden 1934.

Andel

Find andre nyheder om dette emne ved at klikke på tags og kategori nøgleordene ovenstående.