Renúncia

Els articles extrets en aquest lloc web: notificar sobre l'estat de la indústria com es veu en els mitjans de comunicació, i no reflecteixen necessàriament l'opinió dels funcionaris de la Divisió d'Estibadors Costa ILWU.

Coalició de senadors nord-americans diuen millorant les normes laborals han de ser part fonamental de les negociacions comercials

El senador Al Franken (D-Minn.) Es va unir a un grup de senadors per instar al representant comercial dels Estats Units per incloure forts proteccions laborals com a part de la negociació sobre l'Associació Trans-Pacífic (TPP), dient que moltes parts de la proposta acord actualment estan a l'altura de les normes laborals acceptables.

En una carta a l'Ambaixador Michael Froman, catorze senadors encapçalats pel senador Sherrod Brown (D-Ohio) -expressat les seves preocupacions sobre els drets dels treballadors a Vietnam, Malàisia, Brunei i Mèxic. La carta descriu les seves preocupacions per la falta de proteccions relacionades amb l'organització, la negociació col·lectiva, i la prevenció del treball forçós i infantil. Els senadors van dir que aquestes normes han de ser aplicades pels quatre països abans de qualsevol legislació TPP en vigor, per por a la capacitat de fer complir aquestes normes podrien disminuir i possiblement desapareixeran després de la promulgació de TPP. Els senadors també van encoratjar Ambaixador Froman per abordar el treball infantil i forçats a Malàisia.

"Els treballadors nord-americans no poden competir contra els treballadors en aquests països on els drets fonamentals dels treballadors no estan protegits", van escriure els senadors. "TPP ha estat presentat com una oportunitat única per millorar sensiblement la vida dels treballadors en tots els països del TPP, però només exerceix tal promesa si es requereixen els països per conèixer i respectar les normes laborals de l'acord abans d'implementar l'acord."

La carta, dirigida pel senador Brown i unit pels senadors. Franken, Ben Cardin (D-Md.), Charles E. Schumer (D-NY), Debbie Stabenow (D-Mich.), Bob Casey (D-Pa .), Ed Markey (D-Mass.), Tammy Baldwin (D-Wis.), Gary Peters (D-Mich.), Tom Udall (DN. Mex.), Richard Blumenthal (D-Conn.), Brian Schatz (D-Hawaii), Jeff Merkley (. D-Ori), i Elizabeth Warren (. D-Mass) es pot llegir a continuació i disponible aquí :

Benvolgut Ambaixador Froman i el secretari Pérez:

Escrivim per subratllar la importància d'incloure fortes normes del treball en l'Associació Trans-Pacífic (TPP) i instar la implementació completa d'aquestes normes per tots els països del TPP abans que l'acord comercial entre en vigor. Estem particularment preocupats pels drets dels treballadors a Vietnam, Malàisia, Brunei i Mèxic. Els treballadors nord-americans no poden competir contra els treballadors en aquests països on els drets fonamentals dels treballadors no estan protegits. TPP ha estat presentat com una oportunitat única per millorar sensiblement la vida dels treballadors en tots els països del TPP, però només exerceix tal promesa si es requereixen els països per conèixer i respectar les normes laborals de l'acord abans d'implementar l'acord. Aplaudim el compromís de fer de les disposicions laborals de l'acord el més fort sempre, i els demanem que es comprometin a dur a terme aquest objectiu abans que l'acord entri en vigor.

Vietnam: Sabem que vostè està involucrat en les converses amb el govern vietnamita sobre la millora dels drets laborals, i l'animem a continuar aquestes negociacions per assegurar canvis tangibles a la llei vietnamita que protegeixen els drets dels treballadors a organitzar-se i negociar col·lectivament. Com vostès saben, en l'actualitat els treballadors vietnamites s'han d'organitzar sota la Confederació General del Treball de Vietnam (VGCL), que és un braç del Partit Comunista de Vietnam i no permet als treballadors la llibertat d'associar-se o negociar col·lectivament. Un sistema de registre d'un sindicat independent ha de ser establert i aplicat al Vietnam per proporcionar als seus treballadors amb les llibertats més bàsiques, com ara el dret a formar un sindicat, negociar col·lectivament, i d'associar el que vulguin. Si la VGCL segueix existint, ens preocupa que els treballadors poden ser obligats a unir-se a la VGCL fins i tot després d'un procés de registre dels sindicats independents s'estableixi. És imperatiu que els treballadors vietnamites són capaços d'organitzar-sense afiliació obligatòria amb la VGCL, i instem a fer d'aquest tema una prioritat de la força superior amb Vietnam.

Les normes laborals del TPP només seran tan eficaços com es monitoregen i fan complir, i ens insten USTR per incloure forts disposicions d'aplicació en el text de l'acord. En concret, li demanem que l'acord inclou un panell independent per vigilar, investigar i fer complir de Vietnam de les normes laborals del TPP. Tot i que se'ns ha dit que el capítol laboral estarà subjecte a les disposicions de solució de diferències de la TPP, els acords anteriors han demostrat el compliment de govern a govern de les normes laborals és rar i no cedir resolucions oportunes de violacions. Un panell independent amb autoritat d'aplicació eficient i eficaç de resoldre els problemes de compliment laboral en TPP.

És compatible amb les normes internacionals i les lleis dels Estats Units que Vietnam es troben i fer complir les normes fonamentals del treball de l'OIT abans d'implementar TPP. També és fonamental que tots els components del pla de consistència del Vietnam i el monitoratge associat i mecanismes d'aplicació s'incorporen en el text TPP. Si Vietnam és incapaç de complir amb les normes laborals de l'acord abans del TPP entri en vigor, la capacitat del USTR per aconseguir un canvi a terra greument disminuirà si no desapareix després de la data de la promulgació de TPP.

Malàisia: la legislació laboral de Malàisia també necessita ser canviat abans d'implementar TPP. La legislació laboral del país conté prohibicions de llarga data sobre vagues, federacions i rols de lideratge per als treballadors migrants. Li instem a transmetre a Malàisia la necessitat de rebutjar qualsevol esforç per establir llindars de vot en vagues o restriccions sobre les qüestions sobre les que els treballadors poden atacar. També és important que el govern no té cap discreció de cancel·lar o denegar el registre dels sindicats. Una vegada que Malàisia ha canviat la seva llei, és fonamental que TPP preveuen la vigilància i el compliment del dret dels treballadors a organitzar-se i negociar col·lectivament. Instem a assegurar-se que tots els mecanismes necessaris per a això s'estableixen i s'inclouen en el text de la TPP i no com a part d'un acord paral·lel que té un efecte mínim i no va a proporcionar una igualtat de condicions per als treballadors nord-americans.

El Departament de Treball dels Estats Units (DOL) ha trobat feina forçós en tres indústries de Malàisia, incloent l'electrònica, roba, i l'oli de palma. A més, el DOL va trobar incidència de treball infantil en el sector de l'oli de palma de Malàisia. L'eradicació de treball infantil i forçós ha de ser un objectiu superior de l'acord i seria consistent amb el Conveni 182 de l'OIT, a la qual els EUA i Malàisia són signataris. Entenem Malàisia està prenent mesures per fer front a aquestes violacions de mà d'obra a través de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic i mitjançant la revisió de les seves polítiques de treballadors migrants. Però el progrés no és suficient. Ens preocupa que els esforços del TPP per abordar infantil i treball forçós s'estan descrivint com plans a llarg termini que no es van completar abans de la signatura de l'acord. Demanem una justificació detallada d'aquesta decisió i una descripció detallada del pla de Malàisia haurà de posar en pràctica abans de la signatura TPP, abans que s'implementi l'acord, i després que tingui efecte. No tolerarem en curs, els nens sense resoldre i el treball forçós en qualsevol país del TPP, tots els quals han de complir amb les normes infantil i treball forçós abans de l'acord entri en vigor.

Brunei: lleis laborals de Brunei són igualment inadequat i ha de ser canviat abans de TPP en vigor. Per exemple, és important que Brunei aprovar una llei de salari mínim i garantir que les seves lleis laborals garanteixen la llibertat d'associació i el dret de negociació col·lectiva. Encara Brunei és una ciutat-estat amb la força de treball més petit de TPP, les seves lleis i reglaments han de complir amb les normes laborals del TPP i aplicar-se en conseqüència.

A més dels problemes amb la seva legislació laboral, fitxa pobres de Brunei drets humans, incloent l'adopció d'un nou codi penal l'any passat, és profundament preocupant. Instem USTR i el capítol laboral TPP per fer front a les incoherències entre les lleis locals a Brunei i les normes internacionals del treball. Per exemple, creiem que els principis del sistema legal actual de Brunei són l'antítesi dels termes del conveni de l'OIT Nº 111.

Mèxic: en curs greus violacions de Mèxic, dels drets dels treballadors també han de ser abordats en TPP. Les lleis laborals de Mèxic són incompatibles amb les normes de l'OIT i amb el capítol laboral TPP. A més, la corrupció rampant i la impunitat han corroït les institucions destinats a pagar als treballadors el dret a organitzar-se i negociar col·lectivament. Juntes laborals de Mèxic, per exemple, són arrossegades pels prejudicis polítics, i el procés per a l'elecció de representants dels treballadors és complicat i opac. Les taules han interpretat estrictament el dret de vaga, sovint negant vagues per raons tècniques. Els contractes de protecció cobreixen salaris i condicions dels treballadors, però no es negocien o aprovats per ells. Aquests contractes i la manca de negociació col·lectiva neguen als treballadors el dret a exigir millors salaris o entorns de treball. I "sindicats" ocupador-run intimiden i amenacen els treballadors que tracten d'exercir els seus drets fonamentals.

La reforma laboral de 2012 Mèxic no va abordar violacions generalitzades dels drets dels treballadors, i temem que el govern mexicà no portarà la llei i l'aplicació en conformitat amb les normes internacionals pel seu compte. El govern mexicà ha tingut tres anys per implementar aquests canvis, i no obstant això, poc o gens s'ha avançat. Demanem USTR per transmetre la necessitat de Mèxic de fer els canvis legals necessaris en la seva legislació laboral i posar en pràctica les reformes abans de TPP en vigor. Finalment, li demanem que ens proporcioni els detalls d'aquestes consultes i les millores en els drets dels treballadors que seran necessaris de Mèxic.

La millora dels drets dels treballadors en aquests quatre països ha de ser una prioritat de les negociacions del TPP, i li agraïm el seu treball per millorar les normes laborals a Vietnam, Malàisia, Brunei i Mèxic. Els treballadors nord-americans són els més productius del món, però que no poden competir contra els treballadors que se'ls paga uns centaus, negat el seu dret a la negociació col·lectiva, o forçats a treballar en condicions insegures. És per això que volem fer èmfasi en la importància d'aconseguir canvis significatius a les normes laborals en la legislació i en la planta dels treballadors en aquests països. Els EUA té la màxima influència per aconseguir aquests objectius durant les negociacions i abans que l'acord entri en vigor. Li instem a que incorporin compromisos per millorar les normes laborals en el text base del TPP i requerir aplicació i el compliment d'aquestes normes abans que els seus beneficis comencen a acumular-se.

Gràcies per la seva consideració d'aquesta carta, i esperem amb interès treballar amb vostè per promoure els drets dels treballadors internacionals.

Atentament,

[Signatura]

Quota

Troba altres notícies sobre aquest tema fent clic a les etiquetes i paraules clau categoria anteriors.