Renúncia

Els articles extrets en aquest lloc web: notificar sobre l'estat de la indústria com es veu pels mitjans de comunicació, i no reflecteixen necessàriament l'opinió dels funcionaris de la Divisió d'Estibadors Costa ILWU.

Fotos aèries de ports mostren el que el PMA no vol que el públic vegi

Les següents fotografies mostren, com va dir ILWU President Internacional Bob McEllrath en un comunicat de premsa recent , que hi ha acres d'asfalt en espera dels contenidors que se sentin en desenes de vaixells que esperen per ser descarregat en els ports de Los Angeles i Long Beach, i suficient espai per a milers de contenidors en els molls.

El PMA ha dit als mitjans de comunicació que els ports són massa plena per rebre la càrrega, però les fotos explicar una altra història. I encara que els molls són clares, la cadena de transport (squeeze intermodal de trens d'exportació d'energia i l'escassetat de xassís) roman congestionat causa de factors que estan fora de l'abast de la ILWU.

Fotos preses dissabte, febrer 6, 2015, en LB 94 i LBCT, per un equip dels estibadors: Pilot Rotlle Hartstrom de Local 13, i fotògraf Bill Kirk de Local 94.

A mitjans de gener, PMA va afirmar que hi havia una manca d'espai al moll de contenidors, i es va eliminar el torn de nit en molts ports.

"PMA està deixant vaixells al mar i afirmant que no hi ha espai en els molls, però hi ha acres d'asfalt a l'espera dels contenidors en els vaixells, i centenars d'estibadors llestos per descarregar-", va dir McEllrath. "Els empresaris estan empitjorant deliberadament la crisi congestió existent per guanyar la mà a la taula de negociació."

Les fotos de la Unió de les terminals marítimes del sud de Califòrnia que mostren grans extensions d'espais que s'adaptin fàcilment milers de contenidors.

El PMA és una associació ocupador els membres inclouen més gran de Maersk Line amb seu a Dinamarca, OOCL amb seu a Taiwan Evergreen Marine ,, ICTSI amb seu a Filipines, Línia NYK amb seu al Japó, basada a Hong Kong Hanjin Shipping seu a Corea-, COSCO amb seu a la Xina, i altres ocupadors amb seu a França, Noruega i arreu del món.

El Longshore and Warehouse Unió Internacional té la seva seu a San Francisco, Calif., I està negociant un contracte que ha cobert els estibadors en 30 ports de la Costa Oest de Califòrnia, Oregon i Washington des de 1934.

Quota

Troba altres notícies sobre aquest tema fent clic a les etiquetes i paraules clau categoria anteriors.